Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9423
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бережняк, К. О. | - |
dc.contributor.author | Лапицька, Надія Василівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-11-01T13:07:18Z | - |
dc.date.available | 2023-11-01T13:07:18Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Лапицька Н., Бережняк K. Аналіз ринку плодово-ягідних вин та активаторів бродіння. Biota. Human. Technology. Харчові технології. 2022. № 3. С. 87-99. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9423 | - |
dc.description.abstract | В роботі наведено результати аналітичних досліджень світового ринку алкогольної продукції та встановлено частку плодово-ягідних вин на ньому. Проаналізовано асортимент плодово-ягідних вин на світовому ринку й зроблено висновок, що найбільшими виробниками даної категорії продукції є Англія, Ірландія та Німеччина. Встановлено, що найбільше розповсюдження серед плодових вин мають яблучні сидри, а сливу з метою виробництва таких напоїв сьогодні використовують переважно в Японії. В ході аналізу літературних даних встановлено, що Україна має потужний потенціал для виробництва плодових вин, адже врожайність садових культур в нашій країні зростає щороку, тоді як в Європі – знижується. Відомо, що складністю технологічного процесу виробництва вин із плодів і ягід є недостатність в сировині азотного живлення для дріжджів, тому виробники використовують для їх активації різні добавки. Асортимент і технологічний ефект від внесення проаналізовано в цій статті. З метою забезпечення живлення дріжджів та активації спиртового бродіння при виробництві плодово-ягідних вин у роботі запропоновано розглянути можливість внесення шроту зародків пшениці. Завдяки вмісту в запропонованій сировині білка у кількості 45 % г покращується азотне живлення дріжджів, а завдяки наявності легкозасвоюваних цукрів, в 100 г яких міститься 20,8 г глюкози, 23,7 г фруктози, 21,3 г сахарози та 34,2 г мальтози, активується спиртове бродіння плодово-ягідного сусла. Завдяки такому складу вуглеводів шроту можливим є використання його для живлення дріжджів у плодово-ягідному виноробстві та активації спиртового бродіння. | en_US |
dc.publisher | Biota. Human. Technology. Харчові технології | en_US |
dc.subject | ринок алкогольної та виноробної продукції | en_US |
dc.subject | асортимент плодово-ягідних вин | en_US |
dc.subject | активатори бродіння | en_US |
dc.subject | шрот зародків пшениці | en_US |
dc.subject | плодове вино | en_US |
dc.title | Аналіз ринку плодово-ягідних вин та активаторів бродіння | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | BHT : Biota. Human. Technology |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Ст Аналіз ринку плодово-ягідних вин та активаторів бродіння.pdf | 729.07 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.