Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9423
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБережняк, К. О.-
dc.contributor.authorЛапицька, Надія Василівна-
dc.date.accessioned2023-11-01T13:07:18Z-
dc.date.available2023-11-01T13:07:18Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.citationЛапицька Н., Бережняк K. Аналіз ринку плодово-ягідних вин та активаторів бродіння. Biota. Human. Technology. Харчові технології. 2022. № 3. С. 87-99.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/9423-
dc.description.abstractВ роботі наведено результати аналітичних досліджень світового ринку алкогольної продукції та встановлено частку плодово-ягідних вин на ньому. Проаналізовано асортимент плодово-ягідних вин на світовому ринку й зроблено висновок, що найбільшими виробниками даної категорії продукції є Англія, Ірландія та Німеччина. Встановлено, що найбільше розповсюдження серед плодових вин мають яблучні сидри, а сливу з метою виробництва таких напоїв сьогодні використовують переважно в Японії. В ході аналізу літературних даних встановлено, що Україна має потужний потенціал для виробництва плодових вин, адже врожайність садових культур в нашій країні зростає щороку, тоді як в Європі – знижується. Відомо, що складністю технологічного процесу виробництва вин із плодів і ягід є недостатність в сировині азотного живлення для дріжджів, тому виробники використовують для їх активації різні добавки. Асортимент і технологічний ефект від внесення проаналізовано в цій статті. З метою забезпечення живлення дріжджів та активації спиртового бродіння при виробництві плодово-ягідних вин у роботі запропоновано розглянути можливість внесення шроту зародків пшениці. Завдяки вмісту в запропонованій сировині білка у кількості 45 % г покращується азотне живлення дріжджів, а завдяки наявності легкозасвоюваних цукрів, в 100 г яких міститься 20,8 г глюкози, 23,7 г фруктози, 21,3 г сахарози та 34,2 г мальтози, активується спиртове бродіння плодово-ягідного сусла. Завдяки такому складу вуглеводів шроту можливим є використання його для живлення дріжджів у плодово-ягідному виноробстві та активації спиртового бродіння.en_US
dc.publisherBiota. Human. Technology. Харчові технологіїen_US
dc.subjectринок алкогольної та виноробної продукціїen_US
dc.subjectасортимент плодово-ягідних винen_US
dc.subjectактиватори бродінняen_US
dc.subjectшрот зародків пшениціen_US
dc.subjectплодове виноen_US
dc.titleАналіз ринку плодово-ягідних вин та активаторів бродінняen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:BHT : Biota. Human. Technology

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ст Аналіз ринку плодово-ягідних вин та активаторів бродіння.pdf729.07 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.