Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8864
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Stepanova, T. М. | - |
dc.contributor.author | Степанова, Т. М. | - |
dc.contributor.author | Golovko, M. Р. | - |
dc.contributor.author | Головко, М. П. | - |
dc.contributor.author | Golovko, T. М. | - |
dc.contributor.author | Головко, Т. М. | - |
dc.contributor.author | Pertsevoi, F. V. | - |
dc.contributor.author | Перцевой, Ф. В. | - |
dc.contributor.author | Vasylenko, O. O. | - |
dc.contributor.author | Василенко, О. О. | - |
dc.contributor.author | Prymenko, V. G. | - |
dc.contributor.author | Применко, В. Г. | - |
dc.contributor.author | Lapytska, N. V. | - |
dc.contributor.author | Лапицька, Надія Василівна | - |
dc.contributor.author | Koshel, O.Yu. | - |
dc.contributor.author | Кошель, О. Ю. | - |
dc.date.accessioned | 2023-03-14T08:36:34Z | - |
dc.date.available | 2023-03-14T08:36:34Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Stepanova T.М., Golovko M.Р., Golovko T.М., Pertsevoi F.V., Vasylenko O. O., Prymenko V.G., Lapytska N. V., Koshel O.Yu. Chemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatment. Journal of Chemistry and Technologies. 2022. № 30(4). Р. 652-658. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8864 | - |
dc.description.abstract | Досліджено хімічний склад насіння вики (Vicia sativa L.) для визначення її потенціалу, як сировини для отримання білкового ізоляту pH-коригуючою обробкою. Показано, що насіння вики має низький вміст ліпідів (2.08 % на суху речовину), високий вміст сирого протеїну (30.12 % на суху речовину) та багате на мінеральні речовини (Zn, Mn, Cu, Mg та P). Співвідношення незамінних амінокислот до замінних (0.65), що вище за кількість, рекомендовану Всесвітньою організацією охорони здоров'я. Рослинний білок є альтернативою тваринного в харчовій промисловості. До теперішнього часу насіння вики (Vicia sativa L.) масово не застосовувалось в харчовій промисловості за відсутності промислових технологій переробки. Білковий ізолят з насіння вики отримували pH-коригуючою обробкою та визначали його хімічний склад та функціональні властивості. Після pH-коригуючої обробки, хімічний склад білка та мінеральних речовин не показав суттєвих змін. Вміст протеїну у білковому ізоляті насіння вики склав 87.3 %, а вихід білкового ізоляту з насіння вики – 26.7 %. Для підтвердження функціональних властивостей білкового ізоляту з насіння вики були досліджені показники вологоутримуючої та жироутримуючої здатності. Насіння вики та білковий ізолят з нього показали високі функціональні властивості та якісний хімічний склад білків і мінеральних речовин для використання у технології ковбасних та кондитерських виробів та як їжа для дієтичного та вегетаріанського харчування. | en_US |
dc.publisher | Journal of Chemistry and Technologies | en_US |
dc.subject | насіння вики | en_US |
dc.subject | незамінні амінокислоти | en_US |
dc.subject | pH-коригуюча обробка | en_US |
dc.subject | білковий ізолят | en_US |
dc.subject | вологоутримуюча та жироутримуюча здатність | en_US |
dc.subject | рослинний білок | en_US |
dc.subject | харчові добавки | en_US |
dc.subject | ковбасні вироби | en_US |
dc.subject | продукти харчування | en_US |
dc.subject | кондитерські вироби | en_US |
dc.subject | дієтичне та вегетаріанське харчування | en_US |
dc.title | Chemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatment | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Chemical composition of vetch seeds and protein isolate obtained BY pH-shifting treatment.pdf | 1.15 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.