Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8687
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Миколенко, Євгенія Вікторівна | - |
dc.date.accessioned | 2023-02-16T07:36:14Z | - |
dc.date.available | 2023-02-16T07:36:14Z | - |
dc.date.issued | 2022 | - |
dc.identifier.citation | Миколенко Є. В. Вплив токсичних чинників середовища на обмін ліпідів в організмі риб. Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : зб. тез доповідей Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнародною участю студентів, аспірантів і молодих учених. Чернігів : НУЧК імені Т. Г. Шевченка, 2022. C. 60-61. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8687 | - |
dc.description.abstract | Адаптація риб до умов навколишнього середовища приводить до змін внутріклітинних біоенергетичних процесів. В процесі адаптації відбулися зміни в обміні речовин, які допомагають виживанню риб в умовах гербіцидного забруднення. Ступінь токсичного впливу залежить від біологічних особливостей виду та визначається хімічними властивостями токсичних речовин. Обмін ліпідів в організмі товстолобика зазнав меншого негативного впливу (збільшення активності ліпази), ніж в організмі коропа та білого амура, це може бути пов`язане з типом їх харчування. | en_US |
dc.publisher | Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : зб. тез | en_US |
dc.subject | короп лускатий | en_US |
dc.subject | токсичні речовини | en_US |
dc.subject | ліпідний обмін | en_US |
dc.title | Вплив токсичних чинників середовища на обмін ліпідів в організмі риб | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Природничо-математичний факультет |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Вплив токсичних чинників середовища на обмін ліпідів в організмі риб.pdf | 289.88 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.