Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8680
Назва: | Важливість харчування людей похилого віку для підтримання стану здоров’я |
Автори: | Демченко, Катерина Олексіївна |
Ключові слова: | харчування люди похилого віку |
Дата публікації: | 2022 |
Видавництво: | Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : збірник тез |
Бібліографічний опис: | Демченко К. О. Важливість харчування людей похилого віку для підтримання стану здоров’я. Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : збірник тез доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю студентів, аспірантів і молодих учених. Чернігів : НУЧК імені Т. Г. Шевченка, 2022. C. 29-31 |
Короткий огляд (реферат): | З’ясовано, що з віком в організмі відбуваються необоротні процеси старіння, і тому важливо полегшувати функціонування систем органів. Харчування людей похилого віку повинно бути помірним але різноманітним. Потрібно знизити кількість тваринних жирів. У раціон літніх людей корисно вводити білки (сир, курячі яйця), необхідно вживати більше овочів і фруктів, кисломолочних продуктів зі зниженою жирністю (кефір). Страви повинні легко перетравлюватися та засвоюватися. Правильне харчування – це один з ключових моментів, який разом з вчасним лікуванням, допоможе підтримати життєдіяльність організму та подовжити життя. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8680 |
Розташовується у зібраннях: | Природничо-математичний факультет |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Важливість харчування людей похилого віку для підтримання стану здоров’я.pdf | 299.86 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.