Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8641
Назва: Дослідження протикорозійних властивостей ізопропанольного екстракту жмиха винограду (Vitis vinifera)
Автори: Воробйова, В.
Чигиринець, О.
Фатєєв, Ю.
Курмакова, Ірина Миколаївна
Бондар, Олена Сергіївна
Ключові слова: атмосферна корозія
екстракт виноградних кісточок
інгібітор корозії
альдегіди
плівки
2-фенілацетальдегід
3-гексанал
Дата публікації: 2018
Видавництво: Проблеми корозії та протикорозійного захисту матеріалів / Спецвипуск журналу “Фізико-хімічна механіка матеріалів”
Бібліографічний опис: Воробйова В., Чигиринець О., Фатєєв Ю., Курмакова І., Бондар О. Дослідження протикорозійних властивостей ізопропанольного екстракту жмиха винограду (Vitis vinifera). Проблеми корозії та протикорозійного захисту матеріалів / Спецвипуск журналу “Фізико-хімічна механіка матеріалів”. Львів : Фізико-механічний інститут ім. Г.В. Карпенка НАН України, 2018. № 12. С. 188-193.
Короткий огляд (реферат): Застосування летких інгібіторів є найбільш ефективним і технологічним методом захисту від атмосферної корозії складного за конфігурацією обладнання, різного за складом металів і розмірами. [1-4]. Через токсичність для навколишнього середовища хімічних неорганічних інгібіторів корозії (синтетичних) потенційно можуть розвинутися зелені інгібітори. Комплексне дослідження екстракту виноградних вичавок та його активних компонентів (2-фенілацетальдегіду, гексаналу) як ефективного інгібітора парофазної корозії м’якої сталі було вивчено методами потентіостатичної поляризації, спектроскопії електрохімічного імпедансу та гравіметричних вимірювань. Вимірювання втрати ваги використовували для вимірювання швидкості корозії за відсутності та присутності цих летких сполук-інгібіторів. Показано, що швидкість корозії сталі зменшується зі збільшенням її концентрації, а процес утворення плівок з парової фази має довготривалий характер. Для дослідження інгібіторів корозії використовували методи SEM. Обговорюються параметри механізму гальмування.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8641
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ДОСЛІДЖЕННЯ ПРОТИКОРОЗІЙНИХ ВЛАСТИВОСТЕЙ жмиху винограду.pdf1.26 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.