Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8419
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСавченко, Олеся-
dc.contributor.authorСиза, Ольга Іллівна-
dc.contributor.authorКорольов, Олександр-
dc.contributor.authorКвашук, Юлія Валеріївна-
dc.contributor.authorМаксименко, Афанасій-
dc.date.accessioned2022-12-20T12:59:31Z-
dc.date.available2022-12-20T12:59:31Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationСавченко О., Сиза О., Корольов О., Квашук Ю., Максименко А. Екстракти рослинної сировини в інгібіторному захисті сталі. Фізико-хімічна механіка матеріалів. 2016. Спец. вип. №11. С. 224-229.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8419-
dc.description.abstractТехнологічні процеси обробки продуктів потребують високих температур і тиску в обладнанні, руху потоків сировини і готової продукції, використання розчинів для миття і дезинфекції. Ці фактори зумовлюють посилення корозійного впливу агресивних технологічних середовищ на матеріали конструкції, знижується надійність і довговічність обладнання. Метали, які піддаються корозії, збільшують невиробничі втрати цінної продукції, а також витрати праці на очищення, мийку та дезинфекцію машин, транспортних засобів, агрегатів, трубопроводів. Метою роботи було розширення асортименту ефективних нетоксичних інгібіторів корозії на основі відходів рослинної сировини для захисту технологічного та допоміжного обладнання підприємств харчової промисловості України. На основі відходів рослинної сировини – шкірки плодів граната та основи капусти розроблено ефективні екологічно безпечні інгібітори корозії вуглецевих сталей. Максимальні захисні властивості спостерігаються при застосуванні інгібіторів у кислому середовищі (0,1 М HCl) – ступінь захисту Zm= 93,38 - 94,12 %, але у воді обидва інгібітори менш ефективні Zm = 72,92 - 82,45%. Запропонований інгібітор відповідає необхідним санітарно-гігієнічним вимогам, може бути використаний для захисту обладнання харчових виробництв.en_US
dc.publisherФізико-хімічна механіка матеріалівen_US
dc.subjectхарчові технологіїen_US
dc.subjectінгібітори корозіїen_US
dc.subjectприродне джерело сировиниen_US
dc.titleЕкстракти рослинної сировини в інгібіторному захисті сталіen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Екстракти рослинної сировини в інгібіторному захисті сталі.pdf1.02 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.