Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8250
Назва: Evaluation of some microorganism groups in the dairy products of industrial and home-made production
Автори: Zelena, L.
Tkachuk, N.
Ткачук (Смикун), Наталія Василівна
Ключові слова: dairy products
enterococci
lactic acid bacteria
qPCR
Дата публікації: 2022
Видавництво: International Conference on Biological Research and Applied Science - IBRAS 2022
Бібліографічний опис: Zelena L., Tkachuk N. Evaluation of some microorganism groups in the dairy products of industrial and home-made production. International Conference on Biological Research and Applied Science - IBRAS 2022. Challenges of Microbiology in 21st Century (January 12, 2022, Karachi, Pakistan). P. 195-196. DOI: 10.37962/IBRAS/2022/195-196
Короткий огляд (реферат): Fermented foods play an important role in human daily lives. Among them the dairy products are the most popular. Growing amount of researches aredevoted to the assessment of the effects of the dairy products on human health. Lactic acid bacteria are the main group of microorganisms used to produce fermented milk products. The present study demonstrated the results of the microbiological analysis ofindustrial and home madedairy products and quantitative evaluation of enterococci content in them. The results revealed that microbiome of both, industrial and home-made products, consisted ofbacteria and fungi; the highest amount of enterococci was detected in feta cheese, the lowest – in milk.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/8250
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Evaluation of some microorganism groups in the dairy products of industrial and home-made production.pdf197.41 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.