Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7310
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorСимонова, Н. А.-
dc.contributor.authorМехед, Ольга Борисівна-
dc.date.accessioned2021-06-07T05:55:18Z-
dc.date.available2021-06-07T05:55:18Z-
dc.date.issued2021-
dc.identifier.citationСимонова Н. А., Мехед О. Б. Вплив гербіцидів на показники перекисного окиснення ліпідів в тканинах коропа лускатого (Сyprinus carpio L.). Біологічні дослідження – 2021: зб. наук. праць. Житомир, ПП "Євро-Волинь": 2021. С. 171-174.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/7310-
dc.description.abstractВиявлено, що при навантаженні гербіцидами спостерігається значні зміни печінки у всіх піддослідних групах. Так, вплив Раундапу в групі гідроперекисів, у порівнянні з контрольною групою, демонструє збільшення майже у два рази. Домінантним показником в групі дієнових коньюгатів є також вплив гербіциду Раундап. Малоновий діальдегід змінюється найбільше за дії Раундапу тільки в м’язах та мозку. За час проведення експерименту нами була звернена увага на відмінний колір саме печінки в експериментальній групі Раундап. Таким чином, можна зробити висновок, що вся ланка перекисного окиснення ліпідів зазнає впливу за дії гербіцидів, особливо чутливою до гербіциду Раундап є печінка, але вплив цього гербіциду на всі інші органи та тканини є також згубним для живих організмів.en_US
dc.publisherБіологічні дослідження – 2021: зб. наук. праць.en_US
dc.subjectкороп лускатийen_US
dc.subjectгербіцидне навантаженняen_US
dc.subjectперекисне окиснення ліпідівen_US
dc.titleВплив гербіцидів на показники перекисного окиснення ліпідів в тканинах коропа лускатого (Сyprinus carpio L.)en_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.