Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6812
Назва: | Інгібітор корозії сталі для середовищ з бактеріальною сульфатредукцією |
Автори: | Полевиченко, С. І. Бондар, Олена Сергіївна Демченко, Наталія Ростиславівна Курмакова, Ірина Миколаївна Демченко, Анатолій Михайлович |
Ключові слова: | мікробна корозія інгібітори репсове масло |
Дата публікації: | 2016 |
Видавництво: | Спецвипуск журналу „Фізико-хімічна механіка матеріалів” |
Бібліографічний опис: | Полевиченко С., Бондар О., Демченко Н., Курмакова І., Демченко А. Інгібітор корозії сталі для середовищ з бактеріальною сульфатредукцією. Проблеми корозії та протикорозійного захисту матеріалів / Спецвипуск журналу „Фізико-хімічна механіка матеріалів”. Львів : Фізико-механічний ін-т імені Г. В. Карпенка НАН України, 2016. № 11. С. 250-253. |
Короткий огляд (реферат): | Частиною біогеохімічного трансформування сірки у природі є діяльність сульфатвідновлювальних бактерій. За наявності корозійно агресивної кількості зазначених бактерій активно протікає мікробна корозія, що спричиняє пошкодження підземних трубопроводів, корпусів судента ін. конструкцій в анаеробних умовах [1]. Більшість запропонованих інгібіторів для таких середовищ – це синтетичні сполуки (похідні бензімідазолу, четвертинні солі піридинію, триазолоазепінію та ін.), одержання яких потребує цінної сировини [2-4]. Перспективним є розроблення інгібіторів на основі рослинної сировини, зокрема ріпакової олії або продуктах її переробки. Такі інгібітори запропоновані для інгібування кислотної та атмосферної корозії [5-6], але не досліджені за умов мікробної корозії. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6812 |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Інгібітор корозії сталі для середовищ з бактеріальною сульфатредукцією.pdf | 451.79 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.