Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6541
Назва: | Нові інгібітори на основі рослинної сировини та закономірності їхньої адсорбції на поверхні сталі |
Автори: | Сиза, Ольга Іллівна Савченко, Олеся Миколаївна Квашук, Юлія Валеріївна Штиль, Н. А. Челябієва, В. М. |
Ключові слова: | інгібітор корозії рослинна сировина тіоглікозиди міцелоутворення адсорбція |
Дата публікації: | 2015 |
Видавництво: | Фізико-хімічна механіка матеріалів |
Бібліографічний опис: | Сиза О. І., Савченко О. М., Квашук Ю. В., Штиль Н. А., Челябієва В. М. Нові інгібітори на основі рослинної сировини та закономірності їхньої адсорбції на поверхні сталі. Фізико-хімічна механіка матеріалів. 2015. Т. 51, № 5. С. 33-42. |
Короткий огляд (реферат): | Розроблено екологічно безпечні інгібітори на основі рослинної сировини для захисту обладнання підприємств від корозійного впливу агресивних технологічних середовищ. Визначено склад активних компонентів інгібіторів рослинного походження – тіоглікозиди та продукти їхнього гідролізу. Доведено, що розроблені інгібітори є колоїдними розчинами. Визначено, що критичні концентрації міцелоутворення збігаються з оптимальними концентраціями інгібіторів, за яких спостерігають високу протикорозійну дію. Показано, що інгібітор на основі насіння гірчиці (ГС-1) ефективніший у кислому середовищі (Zm = 97,5%), а інгібітор на основі насіння ріпаку (РС-ЧДТУ) – у нейтральному (Zm = 95%). Встановлено основні закономірності механізму протикорозійної дії розроблених інгібіторів та особливості їхньої адсорбції на поверхні сталі. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6541 |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Нові інгібітори на основі рослинної сировини та закономірності їхньої адсорбції на поверхні сталі.pdf | 836.8 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.