Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6329
Назва: Food additives as factor of microbial corrosion of steel
Автори: Bondar, О. S.
Бондар, Олена Сергіївна
Kurmakova, I. M.
Курмакова, Ірина Миколаївна
Vorobyova, V. I.
Воробйова, В. І.
Дата публікації: 2017
Видавництво: Microbiology, virology and immunology
Бібліографічний опис: Bondar О. S., Kurmakova I. М., Vorobyova V. I. Food additives as factor of microbial corrosion of steel. Microbiology, virology and immunology lublin December 27-28. 2017. lublin Republic of Poland, 2017. С. 187–190.
Короткий огляд (реферат): Industrial equipment simultaneously undergoes several types of corrosion, approximately 50% of corrosion cost is due to microbiologically influenced corrosion [1, p. 290]. Types of industrial objects that destroyed with the participation of microorganisms are equipment of treatment facilities, industrials equipment for food industries, etc. During the operation of treatment facilities (especially in the initial stages of water treatment in the presence of a sufficient amount of nutrients) in anaerobic conditions on the surface of metal structures a sulfidogenic biofilm is formed - the place of active corrosion processes [1, p. 333]. Food additives that are widely used and fall into waste water can be sources of carbon and sulfur for corrosive microorganisms.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6329
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Food additives as factor of microbial corrosion of steel.pdf1.64 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.