Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6098
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Kurmakova, I. | - |
dc.contributor.author | Курмакова, Ірина Миколаївна | - |
dc.contributor.author | Bondar, O. | - |
dc.contributor.author | Бондар, Олена Сергіївна | - |
dc.contributor.author | Polevichenko, S. | - |
dc.contributor.author | Полевиченко, С. | - |
dc.contributor.author | Demchenko, N. | - |
dc.contributor.author | Демченко, Наталія Ростиславівна | - |
dc.date.accessioned | 2020-10-29T10:48:29Z | - |
dc.date.available | 2020-10-29T10:48:29Z | - |
dc.date.issued | 2017 | - |
dc.identifier.citation | Kurmakova I., Bondar O., Polevichenko S., Demchenko N. Quaternary pyridinium salts as inhibitors of mild steel biocorrosion. Chemistry & Chemical Technology. 2017, Vol. 11. No. 3. Р. 314-318. | en_US |
dc.identifier.uri | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6098 | - |
dc.description.abstract | A number of new quaternary pyridinium salts with amide fragment and aryl substituents have been obtained, demonstrating the inhibition efficiency of 50.0– 97.2 % under the biocorrosion of mild steel, induced with sulfate-reducing bacteria of Desulfovibrio and Desulfomicrobium genera. It has been established that inhibition efficiency of the studied quaternary salts is caused by their effect on microbiological factor. | en_US |
dc.publisher | Chemistry & Chemical Technology | en_US |
dc.subject | quaternary pyridine salts | en_US |
dc.subject | biocorrosion | en_US |
dc.subject | sulphate-reducing bacteria | en_US |
dc.subject | inhibitor | en_US |
dc.title | Quaternary pyridinium salts as inhibitors of mild steel biocorrosion | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Quaternary pyridinium salts as inhibitors of mild steel biocorrosion.pdf | 123.11 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.