Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6063
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorBondar, O.-
dc.contributor.authorБондар, Олена Сергіївна-
dc.contributor.authorVorobyova, V.-
dc.contributor.authorВоробйова, В.-
dc.contributor.authorSkiba, M.-
dc.contributor.authorСкіба, М.-
dc.contributor.authorKurmakova, I.-
dc.contributor.authorКурмакова, Ірина Миколаївна-
dc.contributor.authorDemchenko, N.-
dc.contributor.authorДемченко, Наталія Ростиславівна-
dc.contributor.authorChygyrynets, O.-
dc.contributor.authorЧигиринець, О.-
dc.date.accessioned2020-10-26T11:52:20Z-
dc.date.available2020-10-26T11:52:20Z-
dc.date.issued2019-
dc.identifier.citationBondar O., Vorobyova V., Skiba M., Kurmakova I., Demchenko N., Chygyrynets O. Food Additives as Factor of Corrosion of Mild Steel in Neutral Solution. Chemistry & Chemical Technology. 2019, Vol. 13. No. 2. Р. 254–260.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/6063-
dc.description.abstractIt has been showed that food additives E451 and E459 inhibit corrosion in neutral water-salt medium and additives E316, E631, E621, E631+E551, herbs and spices increased it up to 1.75 times. Under microbial corrosion condition, inducted by sulfate-reducing bacteria, inhibition action (up to 80.9%) was discovered only for additive E459. Other studied additives increased microbial corrosion up to 2.27 times. The presence of food additives in corrosive medium influences the quantity of sulfatereducing bacteria in biofilm on steel surface.en_US
dc.publisherChemistry & Chemical Technologyen_US
dc.subjectcorrosionen_US
dc.subjectbiocorrosionen_US
dc.subjectneutral mediumen_US
dc.subjectsulfate-reducing bacteriaen_US
dc.subjectmild steelen_US
dc.subjectfood additivesen_US
dc.titleFood Additives as Factor of Corrosion of Mild Steel in Neutral Solutionen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Food Additives as Factor of Corrosion of Mild Steel in Neutral Solution.pdf974.35 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.