Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11915
Назва: Спосіб переробки пульпи від каменеобробної промисловості з відновленням її родючості
Автори: Талько, В. Т.
Шевчук, І. В.
Левченко, Валерій Борисович
Ключові слова: пульта
переробка пульпи
каменеобробна промисловість
відновлення родючості
Дата публікації: 2013
Видавництво: Державна служба інтелектуальної власності України
Бібліографічний опис: Талько В. Т., Шевчук І. В.; Левченко В. Б. Спосіб переробки пульпи від каменеобробної промисловості з відновленням її родючості. Пат. 102346.; заявл. 02.07.2012; дата публікації. 25. 06. 2013, Бюл. № 12.
Короткий огляд (реферат): Спосіб переробки пульпи від каменеобробної промисловості з відновленням її родючості, при якому пульпу піддають зовнішній дії, який відрізняється тим, що пульпу піддають біохімічній переробці до сидерального компосту, для чого пульпу поміщають в штучно створене природне середовище у вигляді сидерального інкубатора, для цього попередньо викопують чек глибиною 1,5-2 м і утворюють в ньому шари, що містять в собі послідовно зложені прошарок гашеного вапна потужністю 10-15 см, прошарок пульпи потужністю 20-30 см, прошарок гашеного вапна потужністю 10-15 см та прошарок ґрунту потужністю 5-10 см, при цьому чек заповнюють шарами доверху, крім того на останньому верхньому шарі висівають сидеральну сільськогосподарську культуру і витримують отриману композицію шарів терміном 1,5-2,0 місяців протягом періоду придатного для вегетаційного розвитку сидеральної сільськогосподарської культури, причому по закінченні терміну витримування отриманий сидеральний компост вивантажують із чеків та вивозять в поле на розкидання по поверхні ґрунту з подальшим заорюванням.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11915
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Патент на винахід_Левченко_Валерій_Борисович_пульпа_.pdf374,9 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.