Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11404
Назва: | Якість підземних вод Кіптівської сільської територіальної громади (Чернігівська область) |
Автори: | Котельчук, Андрій Леонідович Бондар, Олена Сергіївна Савченко, Олеся Миколаївна Курмакова, Ірина Миколаївна Котельчук, Леонід Серафімович Рибалочко, Олена Руденко, А. |
Ключові слова: | водозабір підземна вода органолептичні показники фізико-хімічні показники мікробіологічні показники |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Biota. Human. Technology |
Бібліографічний опис: | Котельчук А., Бондар О., Савченко О., Курма кова І., Котельчук Л., Рибалочко О., Руденко А. Якість підземних вод Кіптівської сільської територіальної громади (Чернігівська область). Biota. Human. Technology. 2025. №2. С. 85-94. |
Короткий огляд (реферат): | Досліджено зразки водозаборів підземних вод Кіптівської сільської територіальної громади Чернігівської області. Зразки води для дослідження відібрані в 8-х контрольних точках (глибинa водозаборів 26…36 метрів). Визначено органолептичні (запах, смак, присмак), фізико-хімічні (рН, загальна мінералізація, загальна твердість, загальна лужність, загальне залізо, вміст йонів NH4+, NO3-, Mn2+) та мікробіологічні (загальне мікробне число, загальні колі форми, E. coli) показники зразків води, відібраних у грудні 2024 р. Одержані результати порівняні з ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною». Мета статті – оцінити якість води водозаборів підземних вод Кіптівської сільської територіальної громади Чернігівського району Чернігівської області для вирішення проблеми забезпечення населення якісною питною водою. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11404 |
Розташовується у зібраннях: | BHT : Biota. Human. Technology |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Котельчук_Якість підземних вод.pdf | 756,45 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.