Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11391
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorНак, Марина Миколаївна-
dc.contributor.authorШевченко, Ольга Степанівна-
dc.contributor.authorМех, Лариса Михайлівна-
dc.date.accessioned2025-08-19T08:31:14Z-
dc.date.available2025-08-19T08:31:14Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationНак М. М., Шевченко О. С., Мех Л. М. Аналіз та прогнозування макроекономічних показників розвитку готельно-ресторанного господарства в Україні// Проблеми і перспективи економіки та управління: науковий журнал/ Національний університет «Чернігівська політехніка». Чернігів: Національний університет «Чернігівська політехніка», 2025. № 2(42). С. 96-108.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11391-
dc.description.abstractУ статті проаналізовано розвиток готельно-ресторанного господарства (ГРГ) як основного елементу індустрії гостинності в Україні за останні десять років. Подано визначення сутності поняття «індустрія гостинності» та її структури, а також розглянуто рівень її розвитку у світовій економіці. Розкрито та узагальнено тенденції розвитку готельно-ресторанного господарства в Україні в сучасних умовах. Показано, що обсяг послуг готельно-ресторанного господарства становить незначний відсоток в ВВП України в порівнянні зі світовим показником і це зумовлено низьким рівнем доходів більшості населення України, світовою пандемією та початком військових дій у нашій країні. Однак незважаючи на несприятливі умови, помічено позитивну тенденцію до зростання питомої ваги фізичних осіб-підприємців у складі суб’єктів господарювання готельно-ресторанного господарства. Складений у процесі дослідження прогноз показав, що навіть у разі дотримання найгіршого сценарію розвитку подій у наступні 10 років обсяг реалізації послуг ГРГ зросте на 20 % у порівнянні з поточним станом.en_US
dc.publisherПроблеми і перспективи економіки та управління: науковий журналen_US
dc.subjectіндустрія гостинностіen_US
dc.subjectготельно-ресторанне господарствоen_US
dc.subjectпоказники розвиткуen_US
dc.subjectмакропрогнозуванняen_US
dc.subjectметоди прогнозуванняen_US
dc.titleАналіз та прогнозування макроекономічних показників розвитку готельно-ресторанного господарства в Україніen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шевченко_Аналіз та прогнозування.pdf332,03 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.