Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11317
Назва: Особливості протікання глюконеогенезу в тканинах і органах коропа лускатого за дії мікотоксинів Т2 та В1
Автори: Міткевич, Артем Олегович
Ключові слова: риба
короп лускатий
глюконеогенез
мікотоксини Т2 та В1
Дата публікації: 2025
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Міткевич А. О. Особливості протікання глюконеогенезу в тканинах і органах коропа лускатого за дії мікотоксинів Т2 та В1: бакалавр. кваліфікац. р-та студента 4 курсу, 44 групи, спец.: 091 Біологія та біохімія / наук. керівник доцент, к.б.н. О.Б. Мехед ; Природничо-математичний факультет, Кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2025. 51 с.
Короткий огляд (реферат): Риба та продукти з неї є важливими складовими раціону людини, оскільки слугують цінним джерелом високоякісного білка. Завдяки сприятливим природним умовам та ресурсам, Україна має усі передумови для активного розвитку аквакультури та досягнення конкурентних позицій серед провідних світових виробників у цій галузі. Водночас одним із серйозних викликів є глобальна проблема забруднення кормів мікотоксинами — токсичними метаболітами мікроскопічних грибів, які можуть спричиняти підвищену захворюваність і навіть масові отруєння серед сільськогосподарських тварин, птиці та риби.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11317
Розташовується у зібраннях:спец.: 091 Біологія та біохімія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Міткевич_Особливості протікання глюконеогенезу.pdf768,06 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.