Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11315
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГончаров, Дмитро Миколайович-
dc.date.accessioned2025-07-10T12:41:54Z-
dc.date.available2025-07-10T12:41:54Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationГончаров Д. М. Вплив мікотоксинів на ліпідний обмін в організмі коропових риб: бакалавр. кваліфікац. р-та студента 4 курсу, 44 групи, спец.: 091 Біологія та біохімія / наук. керівник к. б. н. О. П. Третяк; Природничо-математичний факультет, Кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2025. 45 с.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11315-
dc.description.abstractЗростання загрози поширення мікотоксинів у продуктах харчування наразі призводить до захворювання живих організмів, що впливає на їх фізіологічний стан, викликає порушення метаболізму. Навіть невеликі дози мікотоксинів здатні накопичуватися в органах та тканинах. Особливо це характерно для коропових риб. Риби є надзвичайно чутливими до впливу мікотоксинів. Проникаючи через шлунково-кишковий тракт, токсини завдають шкоди організму: порушують роботу печінки та нирок, погіршують імунітет, кровотворення, темп росту, засвоєння поживних речовин. Все це призводить до збільшення збитків у господарствах рибного промислу та призводить до значного погіршення якості рибної продукції в цілому. Вивчення методів зниження токсичного навантаження є дуже важливим і актуальним напрямком досліджень сучасної науки в галузі рибництва, кормової безпеки та ветеринарії.en_US
dc.publisherЧернігівen_US
dc.subjectмікотоксиниen_US
dc.subjectліпідний обмінen_US
dc.subjectкоропові рибиen_US
dc.titleВплив мікотоксинів на ліпідний обмін в організмі коропових рибen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:спец.: 091 Біологія та біохімія

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Гончаров_Вплив мікотоксинів на ліпідний обмін.pdf744,62 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.