Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11299
Назва: Проєкт пивоварного заводу потужність 5 млн дал пива/рік
Автори: Бережняк, Кароліна Олексіївна
Ключові слова: пивоварня
ЦКБА
прискорений спосіб
Дата публікації: 2025
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Бережняк К. О. Проєкт пивоварного заводу потужність 5 млн дал пива/рік : бакалавр. кваліфікац. р-та студента 4 курсу, 48-ФМТ групи, спец.: спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник к.т.н., доц. Лапицька Н. В.; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2025. 125 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність даної роботи полягає в проєктуванні пивоварного заводу з використанням прискореної технології бродіння в ЦКБА. Перевагами встановлення ЦКБА є те, що бродіння та дозрівання пива здійснюється в одному апараті і це в свою чергу мінімізує контакт продукту з повітрям і ризик забруднення. Метою дипломної роботи є розроблення проєкту пивоварного заводу потужністю 5 млн. дал пива на рік з встановленням ЦКБА. На основі досліджень обрано місто для будівництва підприємства, розроблено апаратурно-технологічну схему виробництва, схему технохімічного контролю та перелічено метрологічне забезпечення . Проведені розрахунки: кількості напівпродуктів, відходів, на 1 дал товарного пива, засип 100 кг та річну продуктивність; кількості допоміжних матеріалів; площі складських приміщень; потужності провідного обладнання; кількості електроенергії, води, пари і холодоагенту для для пива світлого «Guinness», пива темного «Fillou» та пива світлого «Смарагд». Також було обчислено фінансову частину проєкту. Наведено основну нормативну документацію щодо охорони навколишнього середовища від відходів пивоварень, та щодо охорони праці на підприємстві. Проаналізовано будівельний аспект проектування броварні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11299
Розташовується у зібраннях:спец.: 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.