Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11298
Назва: | Хлібозавод для виробництва хлібо-булочних виробів з технологією приготування тіста на рідких напівфабрикатах |
Автори: | Чайківська, Ольга Сергіївна |
Ключові слова: | хлібозавод хлібо-булочні вироби тісто рідкі напівфабрикати |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Чернігів |
Бібліографічний опис: | 2 Чайківська О. С. Хлібозавод для виробництва хлібо-булочних виробів з технологією приготування тіста на рідких напівфабрикатах : бакалавр. кваліфікац. р-та студента 4 курсу, 48-ФМТ групи, спец.: спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник.: к. т. н. Корольов О. О.; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2025. 147 с. |
Короткий огляд (реферат): | На сучасному етапі розвитку національної економіки, в умовах ринкових трансформацій та під впливом серйозних викликів, спричинених широкомасштабною війною, підприємства хлібопекарського сектору України стикаються з низкою серйозних проблем. Серед них – зношеність виробничих потужностей, порушення економічних зв’язків та нестабільність функціонування. У цих умовах хлібопекарська галузь набуває особливого значення як критично важливий елемент промисловості, що відповідає за безперебійне постачання базових продуктів харчування та підтримку продовольчої безпеки держави. Військові дії, розв’язані росією проти України, призвели до глибоких структурних і функціональних змін у діяльності хлібопекарських підприємств, що потребує оперативних рішень як у найближчому майбутньому, так і в контексті довгострокового стратегічного планування. Коливання на ринку хлібної продукції безпосередньо впливають не лише на економічні показники, але й на соціальну стабільність країни. Попри важливість, дана сфера часто залишається поза межами належної уваги з боку державних інституцій та суспільства. Хлібопекарська галузь є ключовим сегментом агропромислового комплексу, адже забезпечує виробництво продукції щоденного споживання, яка має високу суспільну значущість. Вона характеризується широкою товарною номенклатурою та виконує важливі функції в соціальноекономічному житті країни. Ефективна діяльність хлібопекарських підприємств вимагає своєчасної ідентифікації актуальних проблем, формування чітких орієнтирів розвитку та впровадження інновацій, спрямованих на підвищення продуктивності й конкурентоспроможності. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/11298 |
Розташовується у зібраннях: | спец.: 181 Харчові технології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Чайківська Хлібозавод для виробництва хлібо-булочних виробів з технологією приготування тіста на рідких напівфабрикатах .pdf | 5,13 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.