Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10870
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorЛюбчиков, Руслан Євгенійович-
dc.date.accessioned2025-04-28T07:23:21Z-
dc.date.available2025-04-28T07:23:21Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЛюбчиков Р. Є. Коливання вмісту ліпідів в організмі коропа за наявності мікотоксину Т2 в комбікормах для годування // Екологія. Здоров’я людини. Екологічні проблеми сучасності : матеріали Всеукраїнської екологічної наук.-практ. конф., (3 квітня 2025 р.) Харків : ФК НФаУ, 2025. С. 141-143.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10870-
dc.description.abstractТ-2 токсин погіршує ліпідний обмін, ослаблює імунітет коропа, знижує його ріст та якість м’яса. Для запобігання впливу мікотоксину рекомендується контролювати якість кормів, використовувати сорбенти, що зв’язують токсини, і зберігати корми у відповідних умовах для запобігання росту грибів. Загалом, мікотоксин Т-2 значно погіршує ліпідний обмін у коропів, що впливає на здоров’я, імунітет, ріст і якість м’яса. Для мінімізації впливу Т-2 токсину важливо: контролювати якість кормів і не допускати в них зараження грибками, що продукують мікотоксини; використовувати спеціальні добавки, наприклад, сорбенти мікотоксинів, які здатні зв’язувати токсини і знижувати їх негативний вплив; дотримуватися умов зберігання комбікормів, щоб уникнути розвитку грибкових інфекцій, які продукують мікотоксини. Завдяки цим заходам можна знизити негативний вплив Т-2 токсину на ліпідний склад і загальний стан коропів, підвищити якість та рентабельність рибного виробництва.en_US
dc.publisherЕкологія. Здоров’я людини. Екологічні проблеми сучасності : матеріалиen_US
dc.subjectліпідиen_US
dc.subjectкоропen_US
dc.subjectмікотоксин Т2en_US
dc.titleКоливання вмісту ліпідів в організмі коропа за наявності мікотоксину Т2 в комбікормах для годуванняen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Авторські публікації дослідників

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Любчиков_Коливання вмісту ліпідів.pdf527,58 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.