Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10870
Назва: | Коливання вмісту ліпідів в організмі коропа за наявності мікотоксину Т2 в комбікормах для годування |
Автори: | Любчиков, Руслан Євгенійович |
Ключові слова: | ліпіди короп мікотоксин Т2 |
Дата публікації: | 2025 |
Видавництво: | Екологія. Здоров’я людини. Екологічні проблеми сучасності : матеріали |
Бібліографічний опис: | Любчиков Р. Є. Коливання вмісту ліпідів в організмі коропа за наявності мікотоксину Т2 в комбікормах для годування // Екологія. Здоров’я людини. Екологічні проблеми сучасності : матеріали Всеукраїнської екологічної наук.-практ. конф., (3 квітня 2025 р.) Харків : ФК НФаУ, 2025. С. 141-143. |
Короткий огляд (реферат): | Т-2 токсин погіршує ліпідний обмін, ослаблює імунітет коропа, знижує його ріст та якість м’яса. Для запобігання впливу мікотоксину рекомендується контролювати якість кормів, використовувати сорбенти, що зв’язують токсини, і зберігати корми у відповідних умовах для запобігання росту грибів. Загалом, мікотоксин Т-2 значно погіршує ліпідний обмін у коропів, що впливає на здоров’я, імунітет, ріст і якість м’яса. Для мінімізації впливу Т-2 токсину важливо: контролювати якість кормів і не допускати в них зараження грибками, що продукують мікотоксини; використовувати спеціальні добавки, наприклад, сорбенти мікотоксинів, які здатні зв’язувати токсини і знижувати їх негативний вплив; дотримуватися умов зберігання комбікормів, щоб уникнути розвитку грибкових інфекцій, які продукують мікотоксини. Завдяки цим заходам можна знизити негативний вплив Т-2 токсину на ліпідний склад і загальний стан коропів, підвищити якість та рентабельність рибного виробництва. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10870 |
Розташовується у зібраннях: | Авторські публікації дослідників |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Любчиков_Коливання вмісту ліпідів.pdf | 527,58 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.