Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10702
Назва: Вплив харчування на здоров’я людей похилого віку
Автори: Демченко, Катерина Олексіївна
Ключові слова: харчування
здоров’я
люди похилого віку
нутриціологія
дієтологія
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Демченко К. О. Вплив харчування на здоров’я людей похилого віку : кваліфікаційна р-та освітнього ступеня «магістр», студентки 6 курсу, 67 групи, спец.: 229 Громадське здоров’я / наук. керівник: к. біол. н., доцент Н.Р. Демченко / Природничо-математичний факультет, Кафедра біології. Чернігів, 2024. 76 с.
Короткий огляд (реферат): Зміни, пов'язані з нормальним фізіологічним старінням, збільшують ризик проблем із харчуванням у людей похилого віку. Харчові потреби людини похилого віку визначаються багаточисельними факторами, зокрема, специфічними проблемами зі здоров’ям і пов’язаними з ними змінами органів і систем організму; рівнем активності, витратами і потребами в енергії; можливістю купувати, готувати, споживати і засвоювати їжу, а також індивідуальними перевагами в харчуванні. Як правило, старіння супроводжується погіршенням якості життя та збільшенням захворювань, що спричиняють фізичну слабкість, особливо захворювань, пов’язаних із фізичною активністю. Це може призвести до втрати незалежності в повсякденній діяльності та знизити здатність керувати особистими справами, які є головними проблемами в літньому віці.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10702
Розташовується у зібраннях:спец.: 229 Громадське здоров'я

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Демченко_Вплив харчування.pdf1,44 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.