Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10701
Назва: | Захворюваність на ботулізм в Чернігівській області та профілактика хвороби - один із ключових аспектів громадського здоровʼя |
Автори: | Горбач, Лілія Сергіївна |
Ключові слова: | ботулізм профілактика громадське здоров’я захворюваність Чернігівщина |
Дата публікації: | 2024 |
Видавництво: | Чернігів |
Бібліографічний опис: | Горбач Л. С. Захворюваність на ботулізм в Чернігівській області та профілактика хвороби - один із ключових аспектів громадського здоровʼя : кваліфікаційна р-та освітнього ступеня «магістр», студентки 6 курсу, 67 групи, спец.: 229 Громадське здоров’я / наук. керівники: к. біол. н., доцент Н.Р. Демченко, д. пед. н., професор О.Б. Мехед / Природничо-математичний факультет, Кафедра біології. Чернігів, 2024. 58 с. |
Короткий огляд (реферат): | Проблема харчових отруєнь, викликаних збудником ботулізму з року в рік залишається актуальною. Ботулізм — це важке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксин; який виробляються бактеріями Clostridium botulinum - мікроорганізмами, які сприяють виникненню хвороби,не руйнує продукти, його не можна визначити за кольором або смаком. Більшість людей повністю одужує після лікування при вчасному зверненні за медичною допомогою, але параліч може поширитися на м’язи, які контролюють дихання, що може призвести до летального результату приблизно в 5-10% випадків. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10701 |
Розташовується у зібраннях: | спец.: 229 Громадське здоров'я |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Горбач_Захворюваність на ботулізм.pdf | 1,62 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.