Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10138
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТочона, Д. В.-
dc.date.accessioned2024-07-04T08:52:19Z-
dc.date.available2024-07-04T08:52:19Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationТочона Д. В. Проект пивоварого заводу потужністю 8 млн дал/рік: бакалавр. кваліфікац. р-та студентки 4 курсу, 48–ФМТ групи, спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник.: к. т. н., доц. Лапицька Н. В; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 97 с.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10138-
dc.description.abstractАктуальність даного проекту полягає в проектуванні пивоварного підприємства саме з встановленням ЦКБА, здійснюючи бродіння прискореним способом. Броварні потребують велику кількість електроенергії і перегрітої пари з котельні, найбільшим споживачем якої є варильна дільниця. Встановлення ЦКБА, в свою чергу, дозволить знизити витрати на охолодження бродильного і лагерного відділення. Перевагою бродіння в ЦКБА також є те, що забезпечується рівномірність якості і органолептичного профілю вихідного пива. Метою дипломного проекту є проектування броварні потужністю 8 млн дал на рік із встановленням ЦКБА. В проекті охарактеризоване місце, відведене під будівництво, можливі шляхи реалізації продукції, конкуренція на ринку пива у західних регіонах України та постачальники сировини. Виконано обчислення: кількості напівпродуктів, відходів, на 1 дал товарного пива, засип 100 кг та річну продуктивність; кількості допоміжних матеріалів; площі складських приміщень; потужності провідного обладнання, та кількість електроенергії, води, пари і холодоагенту для річної потужності заводу. Обґрунтовано технохімічний контроль готової продукції та перелічено метрологічне забезпечення. Наведено основну нормативну документацію щодо охорони навколишнього середовища від відходів пивоварень, та щодо охорони праці на підприємстві. Проаналізовано будівельний аспект проектування броварні.en_US
dc.publisherЧернігівen_US
dc.subjectпивоварняen_US
dc.subjectЦКБАen_US
dc.subjectприскорений спосібen_US
dc.titleПроект пивоварого заводу потужністю 8 млн дал/рікen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:спец.: 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.