Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10138
Назва: Проект пивоварого заводу потужністю 8 млн дал/рік
Автори: Точона, Д. В.
Ключові слова: пивоварня
ЦКБА
прискорений спосіб
Дата публікації: 2024
Видавництво: Чернігів
Бібліографічний опис: Точона Д. В. Проект пивоварого заводу потужністю 8 млн дал/рік: бакалавр. кваліфікац. р-та студентки 4 курсу, 48–ФМТ групи, спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник.: к. т. н., доц. Лапицька Н. В; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 97 с.
Короткий огляд (реферат): Актуальність даного проекту полягає в проектуванні пивоварного підприємства саме з встановленням ЦКБА, здійснюючи бродіння прискореним способом. Броварні потребують велику кількість електроенергії і перегрітої пари з котельні, найбільшим споживачем якої є варильна дільниця. Встановлення ЦКБА, в свою чергу, дозволить знизити витрати на охолодження бродильного і лагерного відділення. Перевагою бродіння в ЦКБА також є те, що забезпечується рівномірність якості і органолептичного профілю вихідного пива. Метою дипломного проекту є проектування броварні потужністю 8 млн дал на рік із встановленням ЦКБА. В проекті охарактеризоване місце, відведене під будівництво, можливі шляхи реалізації продукції, конкуренція на ринку пива у західних регіонах України та постачальники сировини. Виконано обчислення: кількості напівпродуктів, відходів, на 1 дал товарного пива, засип 100 кг та річну продуктивність; кількості допоміжних матеріалів; площі складських приміщень; потужності провідного обладнання, та кількість електроенергії, води, пари і холодоагенту для річної потужності заводу. Обґрунтовано технохімічний контроль готової продукції та перелічено метрологічне забезпечення. Наведено основну нормативну документацію щодо охорони навколишнього середовища від відходів пивоварень, та щодо охорони праці на підприємстві. Проаналізовано будівельний аспект проектування броварні.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10138
Розташовується у зібраннях:спец.: 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.