Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: erpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10136
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorПекур, К. Р.-
dc.date.accessioned2024-07-04T08:13:42Z-
dc.date.available2024-07-04T08:13:42Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationПекур К. Р. Проект броварні потужністю 3 млн дал пива/ рік. Бродіння за класичним способом: бакалавр. кваліфікац. р-та студентки 4 курсу, 48–ФМ групи, спец.: 181 Харчові технології / наук. керівник.: к. т. н., доц. Лапицька Н. В; Природничо-математичний факультет, кафедра хімії, технологій та фармації. Чернігів, 2024. 114 с.en_US
dc.identifier.urierpub.chnpu.edu.ua:8080/jspui/handle/123456789/10136-
dc.description.abstractВ даній роботі розроблено проект броварні потужністю 30 мільйонів літрів пива за рік. Виробництво пінного передбачено у класичний спосіб без ЦКТ, екстрагування речовин передбачається у двовідварковий спосіб, що дасть можливість виготовляти пиво з органолептичними показниками високої якості, гарною піноутворювальною здатністю і піностійкістю. В пояснювальній записці наведено характеристику підприємства, обґрунтовано вибір району будівництва і реалізації продукції. Описано апаратурно-технологічну схему виробництва, технологічні режими затирання, варіння сусла з хмелем і доведено доцільність їх вибору. Проведено розрахунки кількості готового пива, напівфабрикатів і відходів виробництва на річну потужність та 1 дал товарного пива; кількості тари, пакувальних і допоміжних матеріалів; площ складських приміщень; продуктивності обладнання і витрат енергії, води, пари і холодоагенту на підприємстві. Також запропоновано заходи з енергозбереження для можливої подальшої модернізації підприємства. Встановлено технохімічний контроль виробництва виходячи з наявних державних і міжнародних стандартів якості на пиво: порядок процедур вхідного лабораторного, виробничого контролю проміжних продуктів і готового пива, мікробіологічних досліджень на броварні, для управління якістю і безпечності пива і вторинних продуктів і наведено метрологічне забезпечення. Розглянуто і проаналізовано нормативні документи щодо охорони праці та охорони навколишнього середовища на броварнях.en_US
dc.publisherЧернігівen_US
dc.subjectпивоварняen_US
dc.subjectкласичний спосіб бродінняen_US
dc.subjectдоброджуванняen_US
dc.titleПроект броварні потужністю 3 млн дал пива/ рік. Бродіння за класичним способомen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:спец.: 181 Харчові технології



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.